Eseménynaptár

2010. november 29., hétfő

Néhány információ a "Múzsa" kistérségi összművészeti fesztiválról

Kedves Alkotók, Kollégák,

Intézményünk a közelmúltban meghirdette a "Múzsa" kistérségi összművészeti fesztivált, most én is emlékeztetni szeretném Önöket/ emlékeztetni szeretnélek titeket, hogy a jelentkezési határidő december 8 (képzőművészeknek az alkotásokat később is le lehet adni).
Nincs minden alkotó a listámon, ezért kérem, hogy az ismeretségi körötökben terjesszék/terjesszétek ezt a felhívást.
Néhány információ:
Nevezési díj nincsen, gyermekek és felnőttek egyaránt pályázhatnak.
A fesztiválról: A pásztói Teleki László Városi Könyvtár és Művelődési Központ mint a Kistérségi Közkincs Kerekasztal koordinátora a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával meghirdeti a kistérségi "Múzsa" összművészeti fesztivált. Az egyes művészeti ágak elődöntői a kistérség településein (Színjátszás, vers- és próza: január 8-án Jobbágyiban, hangszeres zene és ének: január 15-én Csécsén; képzőművészet: Héhalomban január 16-án; tánc: január 22-én Palotáson) fognak zajlani. A fesztivált Összművészeti Gála zárja Pásztón január 29-én.
Koordinátorok elérhetőségei: A vers-és prózamondást, illetve a színjátszást Kárpáti Mónika (mkarpati@gmail.com, 0632/460881), az éneket és a hangszeres zenét Huberné Bognár Edit (muvkozp@freemail.hu, 0632/460881) a táncot Antalné Prezenszki Piroska (prepiroska@gmail.com, 0632/460456), míg a képzőművészeti rendezvényrészt Bottyán Katalin (bottyan.katalin@gmail.com, 0620/2996618 vagy napközben 0632/460881) koordinálja.

A továbbiakban a képzőművészeknek szeretnék egy kis támpontot nyújtani.

A rendezvény szervezés alatt van, ami biztos, az az, hogy a műbírálat és az első kiállítás játszóházzal egybekötve január 16-án vasárnap Héhalomban lesz, a zsűri elnökének Földi Péter festőművészt kértük fel. A fesztiválon nem szeretnénk díjakat kiosztani, (különdíjak felajánlások formájában várhatók) ezért az áprilisi amatőr művészeti naphoz hasonlóan fog a kiválasztás zajlani egy egész napos program keretében: A műbírálatot és az első kiállítást Héhalomban tartjuk. Itt a behozott alkotásokat a zsűri megszemléli és véleményezi, majd azonnal fel is rakjuk a falra azokat a képeket, amiket a zsűri erre érdemesnek tart. (Szép nagy a terem :-) A cél elsősorban az egymás megismerése, a tanulás, és azt szeretnénk, ha mindenki minél több visszajelzést kapna. Semmilyen technikai vagy méretbeli megkötés nincsen, mint ahogy az alkotók előképzettségére, gyakorlatára vagy életkorára nézve sincs feltétel. Az alkotások darabszámát viszont szeretnénk 5 darabban meghatározni, a sorozatok maximum 3 darabosak lehetnek.

Kérjük, az alkotások hátoldalán az alkotó nevét, elérhetőségét, a mű méretét, technikáját és címét feltüntetni.

Gyermekeknek:

A gyermek alkotók legjobb munkái (felajánlás esetén) az Első Magyar Gyermekalkotás Múzeum anyagába kerülnek, és bemutatásra kerülnek a gyűjetmény virtuális galériájában - a Múzeum erről oklevelet állít ki, ami egyúttal a fesztivál gyermekművészeti nívódíja is lesz.

Kedves Érintettek, reméljük, szép rendezvényünk lesz!
Üdvözlettel:
Teleki László Városi Könyvtár és Művelődési Központ
Pásztó
Nagymező út 3.
3060
telefon: 0632/460881
programjainkról tájékozódhat: http://www.pasztoimuvkozpont.blogspot.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése