Eseménynaptár

2009. október 26., hétfő

Megalakult a kistérségi Közkincs Kerekasztal

2009. október 15-én a pásztói Városi Művelődési Központban megalakult a kistérségi Közkincs Kerekasztal.
A rendezvény programjaként először Mészáros Sándor térség- és vállalkozásfejlesztési menedzser előadását hallhattuk, melyben bemutatta a kistérség helyzetét, adottságait, az együttműködés már meglévő, illetve kialakítandó formáit.
A második napirendi pontban Antalné Prezenszki Piroska igazgató terjesztettel elő a Kistérségi Közkincs Kerekasztal programját és időtervét - melyet a jelenlévők megvitatás után elfogadtak. A jelenlévők egyetértettek abban, hogy első számú feladat a rendezvények időpontjának egyeztetése, valamint az együttműködés megszervezése.Szurdokpüspöki elvállalta a következő rendezvény házigazdai szerepét. Időpontként november 19-e (csütörtök) 13. órát jelöltünk meg.
A délután harmadik elemeként Bottyán Katalin kistérségi közművelődési és múzeumi referens mutatkozott be, és vázolta fel programját. Felhívta a figyelmét a jelen blogra és elektronikus naptárra, amelynek a működését gyakorlatban is bemutatta.

A következő találkozók hozzávetőleges programja:
Minden alkalommal megnézzük a fogadó település értékeit - egyúttal gyűlik az értékleltár.
2. SWOT elemzés készítése
3. Mikrotérségi Közkincs Tár
4. Tapasztalatcsere és látogatás egy már régebben működő Kistérségi Közkincs Kerekasztalnál.
5. A SWOT elemzésből kiindulva felállítjuk a célpiramist, megfogalmazzuk a stratégiát, a konkrét és specifikus célokat, erre építve pedig a Kistérség kulturális jövőképét.
6. A meglévő ismeretekre, tényekre irányulva összeállítjuk a középtávú humán és infrastrukturális projektötletek listáját erőforrás- és időtervvel együtt.
7. Összeállítjuk a kistérség kulturális stratégiáját, középtávú fejlesztési elképzelésekkel, forrásoldali meghatározással, időtervvel, pályázati projektlistával. - Pásztó egy kistérségi rendezvény, az V. Múltidéző Zsigmond nap keretén belül mutatkozik be.
Utolsó alkalommal mindenki kezébe veheti a pásztói mikrotérség kulturális helyzetelemzését:
- a kistérség általános bemutatása
- a települések egyenkénti bemutatása
- közművelődési és közgyűjteményi rendszerek bemutatása
- SWOT elemzés, célpiramis
- közművelődési és kulturális stratégia
- középtávú humán és infrastrukturális projektötletek listája erőforrás- és időtervvel
- a mikrotérség 2010. évi rendezvényei.

Antalné Prezenszki Piroska, Bottyán Katalin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése