Eseménynaptár

2010. június 17., csütörtök

Hazaváró Juniális Egyházasdengelegen


Dokumentumtár / Juniális   logo
Immáron tizennegyedik alkalommal rendezzük meg falunapunkat, a Hazaváró Juniálist. Minden Hazaváró tartogatott meglepetést, jobbítást. Az amerikai eredetű Apák Napja közel egyidős az Anyák Napjával, s a világ számos országában egyenrangú társa a család többi tagjának ünnepével. Idén másodszor vesszük programunkba, így elmondhatjuk, hogy hagyománnyá vált, hiszen június harmadik vasárnapja egy évszázada az apáké.

A két nap eseményei közül, a hagyományokhoz híven 18-án, pénteken 16.30-tól kap helyt a koszorúzás és a komolyzenei hangverseny, valamint az Ökumenikus Istentisztelet.

Másnap gondunk lesz a gyerekek szórakoztatására is, Airsoft bemutatótól kezdve az arcfestésig, illetve lufi-hajtogatásig többféle program várja őket. Természetesen idén is lehetőség lesz a közös szombati ebédre, és ez évben is lesz főzőverseny, melynek keretében új, de akár meglepő ízek is a tányérra kerülhet-nek. Ismét versenyezni fognak a gazdák pálinkái, hiszen lesz újra kupica-vizit és stampa-mustra. Harangszó után nem sokkal – szintén hagyomány szerint - nyílik kiállítás az iskolában, Balogh István könyveinek bemutatójával.

Idén is nemes virtusra hívjuk a vetélkedni vágyókat (vidinái és érdengelegi barátaink), ismét az Apák Napja jegyében, sőt a „láthatatlan” jelző is odakerül a programhoz. Délután a turai és a dengelegi öregfiúk mérik össze foci-tudásukat.
A vetélkedők mellett nem maradhat el a kulturális blokk sem, a gyerekeink és a héhalmi táncosok mellett a LIPA Szlovák Folklóregyesü-let fellépői ismét ropják a táncot színpadunkon. Házigazda a helyi Táncoló Talpak, akik a nap folyamán többször hívják (sor)táncot tanulni a helyieket.

Idén külön szórakoztató blokk szerveződik Koós János és barátai, Ihos József valamint Matyi és a Hegedűs produkcióiból, remélhetőleg mindenki örömére.

Újra megmutatják ügyességüket a karatésaink, melyet az „Erős emberek” viadala követ. Egész nap rekeszmászás, Airsoft bemutató, íjászkodás, illetve a Doktormadarak 3-1-2 meridián-gyakorlatai szórakoztatják az idelátogatókat. Az esti meglepetés-program után, az össznépi tánccal zárjuk a 14. falunapunkat.
Terveink szerint a június 19-i, szombati program:
9.00     „Ízvarázs” főzőverseny
10.00      „Sportolj és fogyj az egészségedért és az életedért!” életmód-változtató verseny
10.00      Gyerekprogramok,
  • „fiús játékok”
  • „lány szépítkező”
10.30      3D-s vadászíjászverseny
12.00     „Stampa – Mustra”
  • Ételek zsűrizése – ebéd
12.30     Balogh István könyveinek bemutatója
  • Kiállítás megnyitója az iskolában: helyi hímzett-varrogatott kötényekből.
  • Íjászverseny gyermekkorcsoportban
13.00 - 16.00
  • Testvérfaluk vetélkedője „Határok nélkül” a „láthatatlan” Apák Napja jegyében
  • Kulturális műsor - Néptánc (a Táncoló Talpak, a környező települések csoportjai és a Lipa fellépésével),
14.30     Öregfiúk rangadó (Dengeleg-Tura)
16.00     Szórakoztató műsor (Koós János és barátai, Ihos József valamint a Matyi és a Hegedűs)
18.30     Karate bemutató, erős emberek viadala új és meglepő feladatokkal
20.00     Eredményhirdetések, Esti Zsóka-Show® a Táncoló Talpak vendégszereplésével - tábor-tűz.
  • „PARK-PARTY”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése